Küçük Kalmış Büyüklere Masallar


MOR KALPLER ÜLKESİ

Bir varmış bir yokmuş. Bütün masallar var ile yok arasında olurmuş. Günlerden bir gün, mor kalpler ülkesinde bir prenses otururmuş. Çok güzel bir prensesmiş bu. Uzun kahverengi saçları varmış. Ancak bu prenses çok yalnızmış. Ülkesinde, görkemli davetler verir, bu davetlerde de fazlaca konuk ağırlarmış ama yine de çok yalnızmış. Bir sürü şövalye gelirmiş bu şölenlere. Yakışıklı ve iyi giyimli... Her gelen şövalye bir gece kalıp gidermiş. Fazla değil ama bir gece… Prenses’in canı, çok sıkılırmış bu duruma. Her giden şövalyenin ardından gözyaşı dökermiş prenses. Yalnızlığına ağlarmış. Yine de söylemezmiş gözyaşlarını kimseciklere.

Sonra bir gün, şöyle güneşin mor mor ışıldadığı bir gün de bir şövalye çıkıp gelmiş çok uzaklardan. Bu da diğerleri gibi yakışıklıymış. Altın gibi parlayan sarı saçları varmış. Ama yırtık pırtıkmış üstü. Kir içindeymiş. Mor kalpler ülkesine sızıvermiş şövalyenin altın sarısı saçları. Prenses, şekerlemelerden yapılmış mor bir çay ikram etmiş şövalyeye. Gülümsemiş şövalye. O kadar güzel gülüyormuş ki, prenses de gülümseyivermiş hemen. Sonra saçlarını düzeltmiş prenses. Göğsünü biraz kapatmış. Şövalye, elini uzatmış prensese. Sıcacıkmış elleri. Güzel bir müzik duyulmuş mor kalpler ülkesinde. Dans etmeye başlamış prensesle şövalye. Uzun ve güzel bir dansmış bu. Aşık olmuşlar birbirlerine. Sonra birden, ani bir yağmur bastırmış. Şimşekler çakmış. Keskin bir uğultu duyulmuş ardından. Mor ormanların uğultusu… Uzaktan gelen nal sesleri...

Elinde kılıcı ile kötü ve çirkin şövalye gelmiş. Girmiş içeri. Dansın büyüsü bozulmuş birden. Kötü şövalye, tek başına sahip olmak istemiş prensese. Ve dövüşmeye başlamışlar iyi şövalye ile kötü şövalye. Kötü şövalyenin amacı prensessin canını acıtmakmış. Bu nedenle öldürmüş iyi şövalyeyi. Ruhunu hapis etmiş mor bir küreye. Ve iyi şövalyenin bedenine girmiş kötü şövalye. Ama asla, iyi şövalye kadar yakışıklı olmamış. Onun kadar güzel bakamamış prensese.

Uzun süre yas tutmuş prenses. Ağlamış günlerce. Gözyaşları mor göllere karışmış. Beklemiş bir umutla, belki iyi şövalyenin ruhu geri gelir diye. Ne gelen olmuş, ne de giden. Çok mutsuz olmuş prenses. Hiç gülmemiş. Hiç davet vermemiş artık evinde. Mor kalpler ülkesinde hiç şarkılar söylenmemiş artık. Kahkahalar atılmamış. Kimse aşık olmamış birbirine. İnanan olmamış aşka. Ama prenses ölene kadar sevmiş iyi kalpli, altın saçlı şövalyesini. Hiç unutmamış onu. Masal da bitivermiş burada. 

Elif SOLAK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Girdap

Düşündüğünüz her şeyin gerçek olma ihtimali.

Unutulmaz Film Karakterleri | Cilalı İbo