Köylü Kurnazı


Köylü kurnazı şehre ayak uydurunca...
Aklın yolu birde akıllı adamın yolu bir mi? Geliştirilmiş bir işi alıp hiç yapılmamış gibi alıp yaptık yıllarca. Hem de nasıl derler, fahiş fiyatlara. Örnek mi? Yapmayın Allah aşkına buna da bir örnek istemeyin. Türkiye burası. Yıllarca izlediğimiz filmler, diziler, klipler, kitaplar aklınıza ne geliyorsa. Biz işin Çinliler kadar Dünya’ya açılabilir bir ticari yönünde olmadık. Adamlar bire bir i phone yapıyorlar, Steve Jobs’un üstüne çıkıp bir eklenti bile koyuyorlar. Aynısı süt olayında da yaşandı. Adamlar zaten yapıyordu dedi Yılmaz Özdil. Hayvancılık işi bizim ata mesleğidir. Orta Asya’dan beri yaparız. E durum böyleyken durumun ne kadar ÇIKARLI bir traji komik hikâye olduğunu söylemeye gerek yok. Komik ama ya.
        Her insan yaratılışı gereği maalesef akıllı. Özellikle bu aklıselim insanların, kendince akıl yollarındaki safları da bir hayli olunca kadınlar gününe dönüyor ortalık. Ben bir kuruş versem, siz bir kuruş verseniz bir sürü kuruşumuz olur. E bu kuruşları da her hafta birisi alsın. Bu zihniyette kurulan yapılar zamanında yasa dışı denildi kapatıldı. E şimdi devletin içinde böyle insanları görmek hiç adil gelmiyor. Yazık oldu titanlara.
        Müslüman bir ülkede kul hakkı ihlalinin, ihaleler arasında kaybolması hiç vicdanı es geçecek türden değil. Üretim ve tüketim arasındaki keneler ülkenin iç ve dış borç açığının borsasıdır. İlkokulda bile öğretmenlerimizin anlattığı şeyler ülke yönetmek için bir temel bilgi teşkil ederken nasıl oluyor da hala bu temelden kopuk yapı içerisinde kalıyoruz anlamadım. Gayet basit arkadaş temel ve insancıl hakları ver, zaten çalışan kazandığı kadar harcıyor. Eskiden bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlardı, şimdi güçlendikçe güçleniyor gibi oluyor mu ne? Savaş çıksa komutanlar hapiste. Ama güçlüyüz biz. Biz? Yani. Biz.
        Şimdi buradan durup bakınca illa da yurt dışından adamların gelip de birkaç ajanlık oyunu yapmasına gerek yok u görüyorum. Biz kendi kendini bitirebilen bir topluluğuz zaten. Elde avuçta hepi topu kaç kişi kaldık merak ediyorum. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Girdap

Düşündüğünüz her şeyin gerçek olma ihtimali.

Unutulmaz Film Karakterleri | Cilalı İbo