Bakir'e

       Saf ve temiz olana. Kelime anlamı olarak, içinde çirkinlik barındırmayana. Bir çok kişinin aklına ilk gelen anlamı, yıkılmak için örülmüş bir duvarın kendisidir.
       İnsanı yozlaştırmak ve yoldan çıkarmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk atış, onların saf duygularını çirkinleştirmeye yönelik olmalıdır. Çünkü toplum sadece buradan yıkılmaya başlar. Belirli bir düzen içerisindeki insanların süre gelen düzenlerini yıkmak oto yedek parçadan kar sağlamakla aynıdır. Bir tacir gibi. Çünkü dünya üzerinde ki insan oğlu hep belirli aralıklarla doğasındaki bu düzeni oturtmuş ve oto yedek parçacı birisi çıkana kadar devam etmiştir. Sonrası mı? Oto yedek parçacı tarafından bozulan bir toplum. Onun da sonrası mı? Elde etmek isteğin şeyi kazanarak toplumu tamir et.
      Eski beyni yanık bazı kabilelerin bakire yakma yada kurban verme ayinlerine bakınız. Beyinleri bir sperm hücresinin içindeki eski beyni kadar bile doğal kalamamıştır. Bunlar, lafı götünden anlayan beyinsizler kurban ritüelini yapay bir olgu gibi kavramışlardır. Oysaki o ritüel  bir peygamberin, (bknz. Hz. İsa) ayak izleri ile şekillenen bir ölüm yolculuğudur. Bütün insanlığın doğası tek bir bedende ayna tutar yaşayanlara, (Bknz. Hz. Muhammed). DİN. Bir insana kendi doğasını anlatma sanatı. Saf ve temiz kalıp mutlak düzeni oturtma çabası. Din, siyasi veya ticari bir oyuncak değil, insanların bir arada yaşama formülüdür. Temizdir. İçinde kötülük barındırmaz. Para gibi, silah gibi. Siyaset gibi. İçinde hep mutlak beyazlık vardır. Tanrı gibi...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Girdap

Düşündüğünüz her şeyin gerçek olma ihtimali.

Unutulmaz Film Karakterleri | Cilalı İbo